Skip to main content
Thuis  › ... Padel › Wat is padel

Wat is Padel

Padel is een combinatie van Tennis, Squash, Badminton en Beachball. Het is de snelst groeiende sport in Europa. Padel wordt gespeeld op een baan van 10m breed en 20m lang omringd door wanden van glas en hekwerk. Je speelt padel met een padelracket en een soort tennisbal, de puntentelling is gelijk aan die van tennis.

Lees en zie meer over padel op de site KNLTBPadel

Wil je nog meer weten en de slagvarianten beter bestuderen ga dan naar de filmpjes op YouTube  en bekijk de virtuele 17 lessen van PadelOnly-Academy

Waarom padel bij de vereniging

We zien padel voor onze huidige tennisleden en nieuwe leden als een prachtige aanvulling op het tennis. Padel is laagdrempelig en snel onder de knie te krijgen voor tennissers. Voor niet tennissers is de basis van padel eveneens redelijk eenvoudige aan te leren en nodigt het al snel uit tot meer. Schroom dus niet om als lid van de vereniging een introduce mee te nemen, wie weet wordt hij/zij geprikkeld en heb jij er een padelmaatje bij en wij als vereniging weer mogelijk een lid.

Tactiek en spelinzicht zijn relatief belangrijk. Niveauverschillen door conditie, kracht, of loopvermogen worden wat meer genivelleerd dan bij tennis. Dit maakt dat de sport van jong tot oud beoefend kan worden. Ook in mixed-vorm, of samen tussen jong en oud en tussen beginners of meer ervaren spelers. Op elk niveau komt er al snel een leuke partij padel tot stand.

Padel is "Easy to play, hard to master". Er valt altijd iets nieuws te leren. Het spelen van padel is minder blessuregevoelig dan tennis. Er wordt bijvoorbeeld onderhands geserveerd en er wordt minder gevergd van de knieën en hamstrings. Daarom is padel een uitstekend alternatief voor spelers met schouder en/of knie-klachten.

De vereniging ziet padel als aanwinst omdat padel ook door niet tennissers een geliefde sport blijkt te zijn. Het wordt ook eerder als activiteit gezien waardoor padel-uitjes of clinics gedaan worden door scholen, bedrijven, gemeentes, instanties, andere sportverenigingen etc. 

Padel leent zich ook uitstekend voor spelers die niet gebonden willen zijn aan een club, maar wel af en toe/wekelijks een baan willen huren om een uurtje te spelen. De levendigheid en instroom van nieuwe mensen op ons park zal hierdoor toenemen.

Wat bieden wij aan padel mogelijkheden

(Combi)leden van TPVHHW kunnen de banen vrij gebruiken. Bij het afhangen via de clubapp kunnen de leden hun keuze maken voor de eerst vrije padel- of tennisbaan. Bij het afhangen gelden dezelfde regels en voorwaarden als bij tennis.

Het seizoen 2022 is voor de vereniging een opstartjaar waarbij we nog veel moeten ervaren en leren. De padelcommissie bestaat momenteel nog maar uit een select groepje en voor de trainers is het ook nieuw. We hopen dan ook op enig begrip en medewerking als het dit seizoen even niet loopt zoals gewenst. De uiteindelijke doelstelling is om padel net als ons tennis op een hoog niveau te krijgen en het ledenaantal te vergroten. Dit willen we bereiken met Lessen, Clinics, Padel-uitjes, (Interne) Competities en Toernooien.

Wat betekent Padel voor het Lidmaatschap en de contributie

Bij TPVHHW heb je de keuze uit alleen een padel lidmaatschap of uit een combi-lidmaatschap voor tennis én padel. De kosten voor alleen padel lidmaatschap zijn gelijk aan die van alleen tennis lidmaatschap. Voor een combi-lidmaatschap vragen we als vereniging een kleine extra bijdrage zodat je het hele jaar door kunt kiezen wat je op dat moment wilt spelen.  Nog geen lid, schrijf je dan snel in.

Bij wie kan ik terecht met vragen en opmerkingen over padel 

De padelcommissie en het bestuur heeft graag input van de leden. Daarnaast kunnen we er nog wel een padel-commissielid bij gebruiken Stuur je vraag of opmerking s.v.p. per mail naar het bestuur via padel@tvhhw.nl