Skip to main content
Thuis  › ... Padel › Wat is padel

Wat is Padel

Wat is padel

Padel is een combinatie van Tennis, Squash, Badminton en Beachball. Het is de snelst groeiende sport in Europa. Padel wordt gespeeld op een baan van 10m breed en 20m lang omringd door wanden van glas en hekwerk. Je speelt padel met een padelracket en een soort tennisbal, de puntentelling is gelijk aan die van tennis.

Lees en zie meer over padel op de site KNLTBPadel

Wil je nog meer weten en de slagvarianten beter bestuderen ga dan naar de filmpjes op YouTube  en bekijk de virtuele 17 lessen van PadelOnly-Academy

Padel leent zich ook uitstekend voor spelers die niet gebonden willen zijn aan een club, maar wel af en toe/wekelijks een baan willen huren om een uurtje te spelen. De levendigheid en instroom van nieuwe mensen op ons park zal hierdoor toenemen.

Wat bieden wij aan mogelijkheden

Je kunt naast je tennislidmaatschap ook een padellidmaatschap afsluiten, je bent dan combilid. Of je sluit alleen een padellidmaatschap af. De kosten voor alleen padel lidmaatschap zijn gelijk aan die van alleen tennis lidmaatschap. Voor een combi-lidmaatschap vragen we als vereniging een kleine extra bijdrage zodat je het hele jaar door kunt kiezen wat je op dat moment wilt spelen.  Sinds de opening in mei is het aantal leden explosief gegroeid, er is dan ook inmiddels een ledenstop met nog ruim 100 mensen op de wachtlijst. Er bestaat nog wel de mogelijkheid om een daglidmaatschap af te sluiten. Dit houdt in dat je dan alleen overdag tot 18:00 een baan kunt reserveren.  (Combi)leden van TPVHHW kunnen de banen vrij gebruiken. Bij het afhangen via de clubapp kunnen de leden hun keuze maken voor de eerst vrije padel- of tennisbaan. Bij het afhangen gelden dezelfde regels en voorwaarden als bij tennis. Boven de afhangborden op de vereniging hangt een stroomschema hoe je dit in verschillende situaties kunt doen.

Verder zijn er mogelijkheden voor LessenClinicsPadel-uitjes, (Interne) Competities en Toernooien.

Bij wie kan ik terecht met vragen en opmerkingen over padel 

De padelcommissie en het bestuur heeft graag input van de leden. Daarnaast kunnen we er nog wel een padel-commissielid bij gebruiken Stuur je vraag of opmerking s.v.p. per mail via padel@tvhhw.nl