Skip to main content
Thuis  › ... Training › Jeugd › Visie tennisopleiding

Visie tennisopleiding

Tennisopleiding TPV HHW

Tennis- en padelvereniging Heerhugowaard speelt zo hoog mogelijk met zelf opgeleide spelers. Dat klinkt simpel, maar aangezien we tot en met de Eredivisie spelen bieden we binnen de Tennisopleiding alle mogelijkheden zodat dat de beste spelers de kans hebben om door te groeien. De groep spelers waarbij plezier in tennis zwaarder weegt begeleiden we samen met vrienden en vriendinnen verder in de sport.

De opzet van de tennisopleiding

De opzet van de Tennisopleiding is enkele jaren geleden verbreed. Alle jeugdspelers van de vereniging (in de categorieën rood, oranje, groen en junioren) hebben hun plek binnen de tennisopleiding. In deze trainingsgroepen zitten ook veel recreatieve jeugdspelers, die tennis gewoon een leuke sport vinden, ook gerust wedstrijden en/of competitie willen spelen, maar die niet perse echte wedstrijdspelers willen worden. De kinderen die dat wel willen (en die ook die potentie hebben) stromen op een gegeven moment door naar de categorie PRO. Meer informatie over de training voor deze categorieën vindt u hier.

Daarnaast hebben we, zoals vanouds, een intensief traject voor de echte wedstrijdspelers. Een goed voorbeeld van jarenlang trainen is onze eigen professional Dax Donders.

Dit intensievere traject voor de echte wedstrijdspelers (categorie PRO) bestaat uit trainingen van de Tennisopleiding, teamtraining, conditietraining en privétraining.

  • Tennisopleiding TV HHW: deze training is gericht op wedstrijdspelers die zoeken naar extra trainingsmogelijkheden om zijn/haar spel naar een hoger plan te tillen. We werken zoveel mogelijk met twaalf spelers, twee trainers, op drie banen. Deze training kun je meerdere keren per week volgen en zijn de basis voor iedere speler. De technische ontwikkeling van je tennisspel en tactische vaardigheden staan hier centraal.
  • Teamtraining: deze trainingen worden gegeven ter voorbereiding op en tijdens de competitie. Er wordt veel aandacht gegeven aan het samen spelen met anderen/het spelen in een team. Tennis is een individuele sport, maar samenwerken met medespelers is bij ons ook heel belangrijk. Ook de tactische aspecten van teamtennis (dubbelspeltechnieken) komen hierbij aan bod.
  • Conditietraining maakt ook onderdeel uit van ons aanbod. Hierin staan (toegespitst op tennis) coördinatie, kracht, snelheid en het onderhouden van je lichaam centraal. We maken hiervoor gebruik van onze eigen kracht- en conditieruimte. zie voor meer informatie ga naar Conditie training
  • Privétraining: voor verdere perfectie van je spel, zowel technisch als tactisch, zuiver op de persoon gericht. 

Wij zouden het heel leuk vinden als je de uitdaging aan wilt gaan om je spel te verbeteren om zo het plezier te verhogen! Als je je wilt opgeven voor de Tennisopleiding TV HHW kan dat zo:

mail naar tenniskids@tpvhhw.nl voor recreatieve kinderen t/m 17 jaar

mail naar tennisopleiding@tpvhhw.nl voor wedstrijdspelers

De tarieven van de Tennisopleiding TV HHW vindt u hier.